საქართველოს აგრარული ბიომრავალფეროვნება

მთავარი
/
პროექტის შესახებ
/
კონტაქტი
 / 

ENG

ქართული წითელი #4


საზოგადოსახელი: ჟოლო სახეობის სახელწოდება: Rubus idaeus  L. ჯიშის სახელწოდება:Rubus idaeus 'KartuliTsiteli#4' - ქართული წითელი #4 წარმოშობა:ადგილობრივი ჯიშია,  გამოვლენილია აღოსავლეთ საქართველოში, მცხეთა-მთიანეთის რეგიონი, მცხეთის მუნიციპალიტეტი, სოფელი საგურამო.
მოკლე აღწერა: ბუჩქის ზრდის სიძლიერე: ძალიან ძლიერი ზრდის. ბუჩქის  ფორმა:ვერტიკალური ტოტებით, მოითხოვს შპალერზე გაწყობას. ყვავილობის პერიოდი:ივნისის დასაწყისი, ივნისის მეორე ნახევრამდე. ყვავილი:  თეთრი, დიდი ზომის. ფოთოლი:საშუალო ზომის, მწვანე, ოდნავ პრიალა. ნაყოფის ფერი:წითელიფერის. ნაყოფის ფორმა: კონუსური. ნაყოფის ზომა:დიდი ზომის, ერთი კენკრისმასა -2.5-3.0გრამი. რბილობი:ღია ვარდისფერი,მკვრივი,კარგი არომატით. დაავადებების მიმართ გამძლეობა:საშუალოდ მიმღებიანია სიმწიფის  და მოხმარების პერიოდი:ივლისის დასაწყისი, ივლისის დასასრულემდე. საგემოვნო თვისებები: მაღალი, განკუთვნილია ნედლად მოხმარების მიზნით.
დღევანდელი მდგომარეობა: ფართოდ  გავრცელებულიააღმოსავლეთ და დასავლეთ საქართველოსრეგიონებში. დამატებითი  ინფორმაცია: მაღალმოსავლიანი,ტრანსპორტაბელური. წყაროები:ქართულისაბჭოთაენციკლოპედია, ტ. 8, გვ. 255, თბ., 1984 წელი.
 

ალუბალი

ატამი

ბალი

ბროწეული

გარგარი

ვაშლი

ზღმარტლი

თხილი

კაკალი

მარწყვი

მაყვალი

მოცხარი

კომში

ლეღვი

მსხალი

ნუში

ჟოლო

ტყემალი

უნაბი

ქლიავი

შინდი

ხურტკმელი