ქართული წითელი #4
საზოგადოსახელი: ჟოლო
სახეობის სახელწოდება: Rubus idaeus L.
ჯიშის სახელწოდება:Rubus idaeus 'KartuliTsiteli#4' - ქართული წითელი #4
წარმოშობა:ადგილობრივი ჯიშია, გამოვლენილია აღოსავლეთ საქართველოში, მცხეთა-მთიანეთის რეგიონი, მცხეთის მუნიციპალიტეტი, სოფელი საგურამო.
მოკლე აღწერა:
ბუჩქის ზრდის სიძლიერე: ძალიან ძლიერი ზრდის.
ბუჩქის ფორმა:ვერტიკალური ტოტებით, მოითხოვს შპალერზე გაწყობას.
ყვავილობის პერიოდი:ივნისის დასაწყისი, ივნისის მეორე ნახევრამდე.
ყვავილი: თეთრი, დიდი ზომის.
ფოთოლი:საშუალო ზომის, მწვანე, ოდნავ პრიალა.
ნაყოფის ფერი:წითელიფერის.
ნაყოფის ფორმა: კონუსური.
ნაყოფის ზომა:დიდი ზომის, ერთი კენკრისმასა -2.5-3.0გრამი.
რბილობი:ღია ვარდისფერი,მკვრივი,კარგი არომატით.
დაავადებების მიმართ გამძლეობა:საშუალოდ მიმღებიანია
სიმწიფის და მოხმარების პერიოდი:ივლისის დასაწყისი, ივლისის დასასრულემდე.
საგემოვნო თვისებები: მაღალი, განკუთვნილია ნედლად მოხმარების მიზნით.
დღევანდელი მდგომარეობა: ფართოდ გავრცელებულიააღმოსავლეთ და დასავლეთ საქართველოსრეგიონებში.
დამატებითი ინფორმაცია: მაღალმოსავლიანი,ტრანსპორტაბელური.
წყაროები:ქართულისაბჭოთაენციკლოპედია, ტ. 8, გვ. 255, თბ., 1984 წელი.