საქართველოს აგრარული ბიომრავალფეროვნება

მთავარი
/
პროექტის შესახებ
/
კონტაქტი
 / 

ENG

ადიგენური


საზოგადოსახელი: ჟოლო სახეობის სახელწოდება: Rubus idaeus  L. ჯიშის სახელწოდება:Rubus idaeus 'Adigenuri' -ადიგენური წარმოშობა:ადგილობრივი ჯიშია,  გამოვლენილია სამხრეთ  საქართველოში, სამცხე-ჯავახეთის  რეგიონში, ადიგენის მუნიციპალიტეტი, სოფელი აბასთუმანი.
მოკლე აღწერა: ბუჩქის ზრდის სიძლიერე: ძლიერი ზრდის. ბუჩქის  ფორმა:სწორმდგომი ღეროებით, მოითხოვს შპალერზე გაწყობას. ყვავილობის პერიოდი:ადრე მოყვავილე. ყვავილი:  თეთრი, საშუალო სიდიდის. ფოთოლი:შებუსული, ღიამწვანე. ნაყოფის ფერი:წითელი ფერის. ნაყოფის ფორმა: კონუსისებრი. ნაყოფის ზომა:დიდი ზომის, ერთი კენკრისმასა -2.7-3გრამი. რბილობი:ღია ვარდისფერი,მკვრივი, კარგი არომატით. დაავადებების მიმართ გამძლეობა: მგრძნობიარეა ფესვის სიდამპლის მიმართ. სიმწიფის და მოხმარების პერიოდი:მაისის ბოლო და ივნისის ბოლო. საგემოვნო თვისებები: მაღალი საგემოვნო თვისებების   დღევანდელი მდგომარეობა:  ფრაგმენტულა   გავრცელებულიასამცხე-ჯავახეთისა და შიდა ქართლისრეგიონში.
დამატებითი  ინფორმაცია: მაღალმოსავლიანი,ტრანსპორტაბელური და საუკეთესო ნდლეულია გადასამუშავებლად. წყაროები:ქართულისაბჭოთაენციკლოპედია, ტ. 8, გვ. 255, თბ., 1984 წელი. ა.ბუჩუკური, კენკროვანი კულტურები, თბილისი, 1958წ.
 

ალუბალი

ატამი

ბალი

ბროწეული

გარგარი

ვაშლი

ზღმარტლი

თხილი

კაკალი

მარწყვი

მაყვალი

მოცხარი

კომში

ლეღვი

მსხალი

ნუში

ჟოლო

ტყემალი

უნაბი

ქლიავი

შინდი

ხურტკმელი