საქართველოს აგრარული ბიომრავალფეროვნება

მთავარი
/
პროექტის შესახებ
/
კონტაქტი
 / 

ENG

კუმისური ლეღვი


საზოგადოსახელი:ლეღვი სახეობისსახელწოდება: Ficus carica ჯიშის სახელწოდება:Ficus carica  ' Kumisuri Leghvi" -კუმისური ლეღვი, ჭროღა ლეღვი, კუმისური მზიურა წარმოშობა:მოძიებული და აღწერილია ი. ქურდოვანიძის მიერ
მოკლე აღწერა: ხის ზრდის სიძლიერე:საშუალო ან სუსტი  ზრდის ხის ფორმა:გადაშლილი, მრგვალი ყვავილობის პერიოდი:საშუალო ნაყოფის ფერი:ბაცი ყვითელი იისფერში გარდამავალი, ჭროღა ნაყოფის ფორმა:მობრტყო ნაყოფის ზომა:საშუალო, საშუალო  მასა 40 –50 გრამი რბილობი: ყვითელი,  თესლი  წვრილი და მცირე რაოდენობის სიმწიფის და მოხმარების პერიოდი:იძლევა ორ მოსავალს, პირველი მოსავალი  ივლისის შუა  პერიოდში,   ძირითადი – სექტემბრის  დასასრულს. დაავადებების მიმართ გამძლეობა: დამაკმაყოფილებელი საგემოვნო თვისებები: დამაკმაყოფილებელი.
დღევანდელი მდგომარეობა:გავრცელებულია თბილისის საგარეუბნო ზონაში, კუმისში, დიღომში.   დამატებითი  ინფორმაცია: მაღალი გვალვა და  ყინვაგამძლეობით ხასიათდება, ჯვარედინ  დამტვერვას არ საჭიროებს. წყაროები:ნ. ხომიზურაშვილის რედაქციით.  ხომიზურაშვილი  (1978).   საქართველოს მეხილეობა,  ტომი 4,  გამომცემლობა "მეცნიერება", თბილისი,  გვ.  791.
 

ალუბალი

ატამი

ბალი

ბროწეული

გარგარი

ვაშლი

ზღმარტლი

თხილი

კაკალი

მარწყვი

მაყვალი

მოცხარი

კომში

ლეღვი

მსხალი

ნუში

ჟოლო

ტყემალი

უნაბი

ქლიავი

შინდი

ხურტკმელი