საქართველოს აგრარული ბიომრავალფეროვნება

მთავარი
/
პროექტის შესახებ
/
კონტაქტი
 / 

ENG

გორულა წიწაკა


საზოგადო სახელი: მწარე წიწაკა

სახეობის სახელწოდება: Capsicum annuum L.

ჯიშის სახელწოდება: გორულა-Capsicum annuum ‘ Gorula’

წარმოშობა: აღმოსავლეთ საქართველო,შიდა ქართლის რეგიონი,გორი. გავრცელებულია შიდა ქართლის სარწყავ რაიონებში. დარაიონებულია 2003 წელს.

ჯიშის დახასიათება: ჯიში გორულა საშუალო–საგვიანოა, სავეგეტაციო პერიოდი მასიური აღმოცენებიდან პირველ კრეფამდე 90-95 დღე. ბუჩქი სშუალო სიმაღლისაა 52–68 სმ–ი. ძლიერ დატოტვილი. ნაყოფის მასა 21 გრამი. ტექნიკურ სიმწიფეში ნაყოფის ფერი მუქი მწვანეა, სრულ სიმწიფეში კრიალა წითელი. მოსავალი 19,7ტ/ჰა-ზე.

დღევანდელი მდგომარეობა: არ არსებობს დაზუსტებული ინფორმაცია.

წყაროები: : ი. ლომოურის მიწათმოქმედების ინსტიტუტის გორის საცდელი სადგურის 1999 წლის ანგარიში.

 

ბადრიჯანი

გოგრა

ისპანახი

კიტრი

კომბოსტო

ნესვი

ნიახური

ნიორი

ოხრახუში

პომიდორი

რეჰანი

საზამთრო

სტაფილო

წიწაკა

ჭარხალი

ხახვი