გორულა წიწაკა
საზოგადო სახელი: მწარე წიწაკა
სახეობის სახელწოდება: Capsicum annuum L.
ჯიშის სახელწოდება: გორულა-Capsicum annuum ‘ Gorula’
წარმოშობა: აღმოსავლეთ საქართველო,შიდა ქართლის რეგიონი,გორი. გავრცელებულია შიდა ქართლის სარწყავ რაიონებში. დარაიონებულია 2003 წელს.
ჯიშის დახასიათება: ჯიში გორულა საშუალო–საგვიანოა, სავეგეტაციო პერიოდი მასიური აღმოცენებიდან პირველ კრეფამდე 90-95 დღე. ბუჩქი სშუალო სიმაღლისაა 52–68 სმ–ი. ძლიერ დატოტვილი. ნაყოფის მასა 21 გრამი. ტექნიკურ სიმწიფეში ნაყოფის ფერი მუქი მწვანეა, სრულ სიმწიფეში კრიალა წითელი. მოსავალი 19,7ტ/ჰა-ზე.
დღევანდელი მდგომარეობა: არ არსებობს დაზუსტებული ინფორმაცია.
წყაროები: : ი. ლომოურის მიწათმოქმედების ინსტიტუტის გორის საცდელი სადგურის 1999 წლის ანგარიში.