საქართველოს აგრარული ბიომრავალფეროვნება

მთავარი
/
პროექტის შესახებ
/
კონტაქტი
 / 

ENG

კასპის მაყვალი


საზოგადო სახელი: მაყვალი სახეობის სახელწოდება: Rubus plicatus Weihe & Nees  (=Rubus fruticosus  L. sensu typo) ჯიშის სახელწოდება: Rubus plicatus  'Kaspis Makvali' -  კასპის მაყვალი წარმოშობა:ადგილობრივი ჯიშია,  გამოვლენილია შიდა ქართლის რეგიონში, კასპის მუნიციპალიტეტში
მოკლე აღწერა: ბუჩქის ზრდის სიძლიერე: საშუალო ზრდის. ბუჩქის  ფორმა:მაღალი,  მცირე ეკლიანი  ღეროებით. ყვავილობის პერიოდი:მაისი-ივნისი ყვავილი:  თეთრი ფერის,  საშუალო ზომის,შეკრული. ფოთოლი:ღია მწვანე, შებუსული. ნაყოფის ფერი: შავი ფერის. ნაყოფის ფორმა: მრგვალი. ნაყოფის ზომა:საშუალო ან  მსხვილი  ზომის, ერთი კენკრისმასა -2.6-3.0 გრამი. რბილობი:მუქი ბორდოსფერი,მკვრივი,საშუალო  არომატით. დაავადებების მიმართ გამძლეობა: დაავადებების მიმართტოლერანტულია სიმწიფის  და მოხმარების პერიოდი:აგვისტოს  დასაწყისი -შუა  პერიოდი. საგემოვნო თვისებები: მაღალი,  დამახასიათებელი.
დღევანდელი მდგომარეობა:  გვხვდება  კასპის რაიონში. დამატებითი  ინფორმაცია: მაღალმოსავლიანი ფორმაა. წყაროები: ა.ბუჩუკური, მებაღეობა,  კენკროვნები, თავი 15,  1959 წელი, თბილისი.
 

ალუბალი

ატამი

ბალი

ბროწეული

გარგარი

ვაშლი

ზღმარტლი

თხილი

კაკალი

მარწყვი

მაყვალი

მოცხარი

კომში

ლეღვი

მსხალი

ნუში

ჟოლო

ტყემალი

უნაბი

ქლიავი

შინდი

ხურტკმელი